Marcus Cornrocket Jonathan Liffner www.cornrocket.se 

Facebook Twitter YouTube E-mail RSS

Jönköpings Kommun, Badvakt

Jag har under en längre tid jobbat som Badvakt. De badvakts tjänster jag haft är nog hittils de roligaste jobbet om jag får säga så. På sommarna då man får jobba ute med andra människor, det händer mer än vad man tror på utomhus baden och det är roligt arbete med många skysta kolegor.

De utomhus bad jag jobbat på är Brunnstorpå huskvarna och attarp Bankeryd. Den mest förekommande frågan när man jobbar som badvakt är om jag någon gång fått rädda någon, som tur är så har det under de 4 år som jag varit aktiv badvakt alldrig införträfat en sådan alvalig skada att någon varit nära på att mista livet. Däremot får man ofta rädda barn som låst in sig på toaleter och inte kommit ut eller sätta plåster på ett knä osv. Men visst har det hänt alvarliga olyckor på min arbetsplats som tur är så har vi varit såpas uppmerksamma att vi hunnit agera i tid.

Brunnstorp är nog det finnare badet om jag får välja, däremot av någon anledning känner jag att det är mer trivsamt att arbeta på Attarps badet. Kollegerna är alltid på top och vi brukar ha runt 4 praktikanter som springer runt och inte vet vad de ska göra :) Ibland när vi har de typiska svenska sommarna så blir det lite tråkigt att sitta och badvakta i regnet men det finns alltid något att göra, fixa, städa osv så man får ofta inte långtråkigt.

Jag sitter till höger tillsamman med sebastian på min vänstra sida.

Leave a Reply

Home Jönköpings Kommun, Badvakt